Over - Sportbulletin

Sportbulletin geeft richting aan een gezonder en sportiever leven

Over sportbulletin 

Sportief in beweging zijn geeft zo veel voordelen en zo weinig nadelen. In kleine stapjes je leven steeds gezonder, sportiever en boeiender maken. Dat is waar Sportbulletin over gaat.

 

Sportief bewegen voor een beter en sportiever leven

 

Ik ben Sportbulletin begonnen omdat ik zie dat steeds meer kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen weinig of nauwelijks bewegen. Het schort er nogal eens aan dat mensen het belang van bewegen inzien.

 

Uit allerlei onderzoeken blijkt dat bewegen je immuunsysteem versterkt. 

Dat is een van onze afweersysteemen tegen  o.a. pandemieën en enge ziektes.

 

Wist je dat...

 

Wist je, dat al in 2012 uit studies is gebleken dat er per jaar wereldwijd 5,3 miljoen mensen overlijden aan ziekten die gerelateerd zijn aan te weinig beweging.

 

En weet je dat er wereldwijd 41 miljoen kinderen van nul tot vijf jaar zijn met obesitas? Ja, je leest het goed 0 tot vijf jaar! En de voorspelling is dat dit elk jaar zal oplopen.

 

Een van de problemen is, dat sport en beweging geen vaste onderdelen meer zijn van de dag, zoals dat vroeger vaak wel was.

 

Wat ik doe 

 

Ik doe research, bedenk en schrijf laagdrempelige en leuke artikelen waarmee ik mensen voorlichting en tips geef (meer) te bewegen en daardoor gezonder te leven.

Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor sport en gezondheid. Het schrijven van bulletins over sportief bewegen doe ik met plezier en geeft mij veel energie.

 

Ik hoop je te stimuleren met de informatie en tips in mijn bulletins, over sportief bewegen.

.

Maar jij moet het gaan doen!

 

Gids je eenvoudig door de bovenstaande of onderstaande categorieën van mijn bulletins. En dan...sportschoenen aan, stap naar buiten en de wereld wordt jouw sportschool met kleine stapjes richting opwaartste spiraal op weg naar een gezonder leven.

 

Wat deze Sportbulletin niet doet!

 

Sportbulletin biedt je geen cursus of school aan, je hoeft ook geen examen te doen. Je wordt niet beoordeeld op inzet of kennis. Je wordt niet bestraft als je het niet goed of te weinig doet. Het enige dat telt is dat jij investeerd in een gezonder en leuker leven.

 

Maarrr.... wie ben je eigenlijk?

 

Hola, Ik ben Henk Splinter, eigenaar en motivator van Sporbulletin, de website die jou graag sportief in beweging ziet..

Ik heb de opleiding Coachend leidinggeven en Casemanager sport gevolgt.

Ruim 18 jaar ben ik werkzaam geweest als sportconsulent voor bestuurders van sportverenigingen in Lelystad. Daarnaast was ik ook nog werkzaam als trainer en coach. Tijdens mijn diensttijd (en dat is alweer heel wat jaartjes geleden) werkte ik voor een MGD (Militair Geneeskundige dienst).

 

Nog meer weten?

 

Tegenwoordig eigenaar van twee kunstheupen waardoor ik volgens mijn orthopeed het sporten beter kan beperken tot wandelen en fietsen en soms zwemmen (ik ben geen waterrat). Ook ik ben gezegend met aanleg om snel aan te komen. Dus om niet dicht te groeien moét ik wel in beweging blijven. Wekelijks wandel of fiets ik mijn kilometertjes bij elkaar en soms doe ik dat in de sportschool.

 

Woon in een mooi huisje in Lelystad dat door mijn vrouw Mappie smaakvol is ingericht met een mediterrane tuin, vlakbij bossen en natuurgebied.

 

  • Ik vind dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk moet zijn
  • Heb nogal eens ruzie met de taal (ja, irritant hé) Mijn interne alarmbel gaat namelijk niet af bij een slordige spelling.  
  • Werk aan mijn blogs het beste in de buitenlucht met op mijn oortjes Spaanstalige muziek 
  • Drink mijn koffie zwart
  • Hou van Mediteraanse sferen, onze tuin, Spanje, Portugal, Palmboom, wijntje en natuurlijk de zon...
  • Heb op een behoorlijk niveau gevoetbald met als hoogtepunt in 1969 t/m 1971 als middenvelder bij Ajax
  • Kan een bal stil op mijn hoofd houden
  • Ben de springlevende radio reclamestem van Monuta geweest
  • Ben met Sportief in beweging te vinden op Facebook, Linkedin, Twitter en Instagram 

 

Oké, genoeg over mij

 

Sportief en gezond bewegen kan echt veel plezier geven aan volwassenen en kinderen. Pak het rustig aan en na een tijdje kijk je terug en denk je wauw, wat ben ik goed bezig!

 

Om de drie weken kun je op vrijdag een nieuw artikel verwachten.