gallery/logo sportief in beweging
gallery/Corona maatregelen zorgen voor veel minder bewegen 800-350

Daling desastreus bij kinderen

Jaren lang stijgt het aantal Nederlanders dat aan sport doet. Tot nu. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van NOC*NSF.

 

Veel minder sporters

 

Bewegen wordt steeds meer gezien en ervaren als medicijn en klachten te voorkomen en terug te dringen maar hoe zit dat tijdens de Corona-epidemie? 

 

Vorig jaar waren nog wekelijks 10,4 miljoen Nederlanders aan het sporten, op dit moment zijn dat er nog maar 8,7 miljoen. Vooral kinderen zijn de klos. De cijfers die de NOC*NSF kenbaar maakten liegen er niet om.

 

Daling desastreus bij kinderen

 

Het NOC*NSF noemt de daling desastreus!

 

Waren er in 2019 nog 1,3 miljoen kinderen tussen de zes en twaalf jaar elke week aan het sporten, zijn dat er nu nog maar 800.000, maar liefst een daling van 35 procent.

 

Kinderen bewegen al jaren steeds minder, waardoor motorische vaardigheden afnemen en overgewicht toeneemt. Dat de sport maatregelen naar aanleiding van de corona-epidemie, een extra negatief effect had kon dus niet uitblijven.

 

Sportende jongeren tot 18 jaar

 

Volgens het onderzoek, sporten jongeren tot achttien jaar ook flink minder. Bij deze groep daalde het aantal jongeren dat elke week sport met dertien procent.

 

Jongvolwassenen

 

Jongvolwassenen, tussen 19 en 30 is slechts 3 procent minder gaan sporten.

 

Over bewegen bij ouderen wordt in het rapport niet gesproken.


Wil je meer lezen over het rapport kan dat hier op de site van NOC*NSF